Πως να νικήσετε την χρόνια δυστυχία και ανησυχία

Είναι γεγονός ότι κάθε άτομο βιώνει σκαμπανεβάσματα σε όλη τη ζωή του. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι τείνουν να έχουν φυσικά θετικές προοπτικές στη ζωή, ενώ άλλοι φαίνεται να παλεύουν τακτικά με τη δυστυχία και την ανησυχία. Για τον πελάτη ο οποίος πάσχει από χρόνια δυστυχία και η ανησυχία, υπάρχουν επιλογές που μπορούν να εξετάσει και να δοκιμάσει για να δει αν μπορεί να βγει από αυτή την κατάσταση. Σε σοβαρές περιπτώσεις, το φάρμακο μπορεί να συστηθεί, αλλά υπάρχουν και κάποιες φυσικές λύσεις που θα πρέπει να διερευνηθούν και να θεωρηθούν είτε μαζί με το συνταγογραφόμενο φάρμακο ή ως εναλλακτική λύση. Πολλοί θεραπευτές πιστεύουν ότι τόσο η ευτυχία και η δυστυχία είναι καταστάσεις του πνεύματος και ότι μια ήρεμη κατάσταση μπορεί να επιτευχθεί με την ανάπτυξη νέων συνηθειών.

Μέθοδοι αντιμετώπισης

Στο σημερινό κόσμο της βιασύνης και του άγχους, το να είναι σε θέση κάποιος να σταματήσει και να μυρίσει τα τριαντάφυλλα είναι μερικές φορές μια κομψή και αποτελεσματική λύση. Ορισμένοι πελάτες έχουν αποκτήσει πολύ καλά αποτελέσματα ασκώντας μια μορφή διαλογισμού. Για τον πελάτη που έχει άγχος, η ιδέα ότι θα πρέπει να καθίσει ήσυχος σε μια συνεδρία θα μπορούσε πραγματικά να αυξήσει το άγχος του.

Μια άλλη μορφή διαλογισμού είναι το περπάτημα μαζί με διαλογισμό και όπως υποδηλώνει η ονομασία του, περιλαμβάνει το περπάτημα μαζί με το διαλογισμό που βοηθάει να εστιαστούμε στον εαυτό και τα συναισθήματά μας. Ίσως μια βόλτα μέσα σε ένα κήπο ή ένα πάρκο ή σε άλλες περιοχές όπου υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι γύρω, θα ήταν η τέλεια θεραπεία για το νευρικό πελάτη. Το να συνδυάσεις τη ελαφρά σωματική άσκηση με τις σκέψεις σε προσωπικά θέματα, και μερικές φορές να κάνεις ένα γρήγορο περπάτημα, ενώ επεξεργάζεσαι τις σκέψεις σου μπορεί να είναι μια εξαιρετική μορφή φυσικής θεραπείας.

Άτομα που μπορούν να βοηθήσουν

Ένας άλλος τρόπος για να νικήσετε την χρόνια δυστυχία και την ανησυχία είναι να μιλήσετε σε κάποιον που εμπιστεύεστε. Ίσως είναι ένας επαγγελματίας ψυχολόγος, ίσως είναι ένας μέντορας, ίσως ένας αγαπητός δάσκαλος ή κάποιος συγγενής ή φίλος που τον εμπιστεύεστε που θα αφιερώσει χρόνο να ακούσει τις ανησυχίες σας και να σας προσφέρει μια προοπτική που θα σας επιτρέψει να δείτε ότι δεν είστε μόνοι σας μαζί με τις ανησυχίες και τις περιόδους δυστυχίας.

Το πιο σημαντικό πράγμα για τον πελάτη να κατανοήσει και να αποδεχθεί είναι ότι η λήψη μιας προληπτική προσέγγισης θα μπορούσε να είναι η πιο καλή θεραπεία για να θεραπεύσει τη μακροπρόθεσμη δυστυχία και φυσικά τις ανησυχίες του. Και το να βρει τον τρόπο για να ξεπεράσει αυτές τις ανεπιθύμητες καταστάσεις του μυαλού, βοηθά να σπάσει τον αρνητικό κύκλο και αποκαλύπτει ότι μπορεί να βρει πράγματι μια λύση που θα είναι μέσα στη δική του αντίληψη! Στις περισσότερες περιπτώσεις η βοήθεια ενός επαγγελματία της ψυχικής υγείας όπως ενός ψυχολόγου είναι πολύτιμη.

Επικοινωνία

Τηλ: 2310 771 292

Κιν: 6977-931-287

ή

Γράψτε μου...

Τι γράψανε για μένα...

Ώρες Γραφείου

Δευτέρα - Παρασκευή

09:00 πμ - 09:00 μμ

Σάββατο

09:00 πμ - 02:00 μμ

Τηλέφωνα:

Τηλ: 2310 771 292

Κιν: 6977-931-287

Διεύθυνση:

Τριών Ιεραρχών 16

56224, Θεσσαλονίκη

Κλείστε ραντεβού με την Ψυχολόγο Online
Κλείστε ραντεβού με την Ψυχολόγο Online