Η διαφορετική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία.

Ψυχοθεραπεία με ψυχολόγο

Είμαι η Ευγενία Κυρέζη κλινικός ψυχολόγος στη Θεσσαλονίκη και σας καλωσορίζω και πάλι στην ιστοσελίδα μου. Ως αδειούχος ψυχολόγος στη Θεσσαλονίκη, προσφέρω μια μοναδική και αποτελεσματική προσέγγιση για τη θεραπεία της κατάθλιψης, της ψυχικής σας κατάστασης γενικότερα, της διάσπασης προσοχής ενηλίκων και παιδιών, την συμβουλευτική ψυχοθεραπεία για το γάμο και τα ζευγάρια, το life coaching, τους διάφορους εθισμούς, τα μαθησιακά προβλήματα και την αποτελεσματική ψυχοθεραπεία παιδικών ψυχικών διαταραχών. Ταυτόχρονα παρέχω καινοτόμες λύσεις για το άγχος, την διπολική διαταραχή εθισμού και της αυτοεκτίμησης. Θα βρείτε την θεραπευτική προσέγγιση μου να είναι συνολικά διαφορετική και σαφώς ανώτερη από κάποια θεραπεία που βιώσατε στο παρελθόν σε επτά διαφορετικά σημεία.

Λιγότερο ή περισσότερο στην ψυχοθεραπεία;

Τελικά το λιγότερο είναι περισσότερο: Η ψυχολογία ευνόησε παραδοσιακά την πεποίθηση ότι η θεραπεία διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, το σύνθημά μου είναι ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να αφιερώνουν μόνο το ποσό του χρόνου που πρέπει πραγματικά στην θεραπεία τους, και στη συνέχεια, αφού ξεπεράσουν τις ψυχικές διαταραχές τους, να αφιερώνουν χρόνο στο να βελτιώνουν την ζωή τους. Η διαδικασία περιλαμβάνει συνήθως δέκα συνεδρίες, και μερικές φορές ακόμη και λιγότερες. Θα αρχίσω επίσης τη μείωση της συχνότητας των συνεδριών συμβουλευτικής το συντομότερο απ' την στιγμή που είναι σαφές ότι δεν χρειάζεται πλέον να βρισκόμαστε σε εβδομαδιαία βάση. Στους ανθρώπους πραγματικά αρέσει η ιδέα του να πάρουν μόνο ότι χρειάζονται και τίποτα περισσότερο. Όλοι έχουμε δει ή ακούσει για ανθρώπους που πηγαίνουν για θεραπεία στον ψυχολόγο τους για χρόνια, με ελάχιστο ή χωρίς καθόλου όφελος. Αν η ψυχοθεραπεία συνεχίζεται χωρίς λόγο μερικές φορές μπορεί να έχει πραγματικά επιβλαβείς συνέπειες, και αυτό γιατί μπορεί να γίνει για αρρωστημένη εξάρτηση. Ακόμα χειρότερα, το άτομο μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν θα είναι σε θέση να ποτέ να βελτιωθεί μια που δεν έχει βελτιωθεί για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν ακούω απλά αυτό που μου λέτε.

Δεν σας ακούω απλά: Δεν κάθομαι απέναντί σας και σας αφήνω να λύσετε μόνοι τα προβλήματά σας! Το παλιό κλισέ που ο ψυχολόγος ρωτούσε μόνο "Πώς αισθάνεσαι γι 'αυτό;" σε έναν ασθενή που είναι κυριολεκτικά απελπισμένος για καθοδήγηση συνέβαινε και συμβαίνει πολύ συχνά στη ψυχοθεραπεία. Αναρωτηθήκατε ποτέ, γιατί θα πρέπει να χάσετε τον χρόνο και τα χρήματά σας για την βοήθεια κάποιου επαγγελματία όταν θα μπορούσατε απλά να καταλάβετε ποιο είναι το πρόβλημα και να δώσετε μόνος σας λύση; Συμμετέχω πολύ ενεργά στη διαδικασία της θεραπείας σας, αυτό γιατί πολύ απλά έχετε έρθει σε μένα για επαγγελματική βοήθεια και θα πρέπει να σας παρέχω άφθονη και επίκαιρη ανατροφοδότηση καθώς και θα πρέπει να επικεντρωθώ σε λύσεις των προβλημάτων σας για πραγματικά αποτελέσματα. Να είστε σίγουροι ότι ποτέ δεν θα αισθάνεστε μόνοι στον εκπληκτικό ταξίδι που θα ξεκινήσουμε μαζί.

Ψυχοθεραπεία με καλές σκέψεις παρά κακά συναισθήματα.Ψυχοθεραπεία με την Ευγενία Κυρέζη

Εστιάσου στις καλές σκέψεις και όχι στα κακά συναισθήματα: Πολλοί μέθοδοι της παραδοσιακής ψυχοθεραπείας, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν επικεντρωθεί στην καταπολέμηση των κακών συναισθημάτων και αυτό γιατί οι άνθρωποι βλέπουν έναν ψυχολόγο όταν δεν αισθάνονται καλά. Οι ιδρυτικοί θεωρητικοί της ψυχοθεραπείας πίστευαν ότι με κάποιο τρόπο αν μιλούμε και αναλύουμε τα αρνητικά συναισθήματα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε μυστηριωδώς μετατρέπονται σε πιο ευχάριστα συναισθήματα και τα προβλήματα απλά εξαφανίζονται. Μια ακόμη επίμονα δημοφιλής, αν και εσφαλμένη, πεποίθηση είναι ότι είναι σημαντικό να "βγάλουμε έξω τα συναισθήματά μας", και έτσι με αυτό τον τρόπο θα απελευθερώσουμε τα αρνητικά εξανεμίζοντάς τα ως δια μαγείας!

Είναι το παρελθόν μας η λύση στην ψυχοθεραπεία;

Παρά το γεγονός ότι έχω εκπαιδευτεί σε αυτό το μοντέλο (και πέρασα μέσα από αυτό το είδος της θεραπείας για τον εαυτό μου), έχω καταλάβει πραγματικά ότι δεν λειτούργησε. Πολλοί δυσαρεστημένοι έγιναν εμπειρογνώμονες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι είναι κακιά και μη αποτελεσματική μια θεραπεία, ειδικά δυσλειτουργική για την παιδική τους ηλικία. Εστιάζοντας στην παλιά δυσαρέσκεια και θλίψη είναι αποδεδειγμένα μια άστοχη προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι. Οτιδήποτε εστιάζει απλά στην περίοδο που μεγαλώνουμε, αντί να την μειώνει, και τον εξαερισμό για τους δικούς του λόγους τείνει να κλιμακωθεί αρνητικό συναίσθημα.

Καλύτερες σκέψεις σημαίνει καλύτερα συναισθήματα!

Αργότερα ανακάλυψα ότι η μόνη πραγματική διαδρομή προς την επούλωση και αυτή που δημιουργεί μια καλύτερη ζωή επικεντρώνεται σε καλύτερες σκέψεις που οδηγούν σε καλύτερα συναισθήματα. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να ρωτήσετε, πώς μπορεί κάποιος να σκεφτεί πιο θετικές σκέψεις, όταν νιώθει τόσο άσχημα; Η απλή αλλά βαθιά απάντηση είναι ότι οι αρνητικές πεποιθήσεις σας, καθώς και οι σκέψεις και τα συναισθήματα που δημιουργούνται από αυτές τις πεποιθήσεις ενισχύεται από την επανάληψη αυτών. Ακριβώς όπως συμβαίνει και με τις θετικές σκέψεις σας. Εργάζομαι με τους πελάτες μου για τη διαμόρφωση θετικών σκέψεων μέσα από την καθημερινή πρακτική, έτσι ώστε το μυαλό τους να αναπτύσσει νέες θεμελιώδεις πεποιθήσεις με την πάροδο του χρόνου. Αυτό το βελτιωμένο σύστημα πεποιθήσεων θα δημιουργήσει πιο ευτυχισμένες σκέψεις και συναισθήματα για μια πιο ευτυχισμένη ζωή και ένα καλύτερο εγώ.

Βοηθήματα στην ψυχοθεραπεία.

Επιπλέον πολύ περισσότερα: Μια κρίσιμη πτυχή της διαφοράς είναι ένα πολύπλευρο πρόγραμμα θεραπείας που περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από μια απλή θεραπεία συζήτησης. Για να βοηθήσει και να επιταχύνει την πρόοδό σας, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα εναλλακτικές προσεγγίσεις για την προσωπική αλλαγή σας, όπως ο βελονισμός, η γιόγκα, ο διαλογισμός σαν βοηθήματα της συμβουλευτικής. Επιπλέον, ανάλογα με τη περίπτωση θα μπορούσα να συστήσω διάφορα αποδεδειγμένα συμπληρώματα, όπως λάδι ψαριού για τη διαχείριση της διάθεσης και για να βοηθήσει να είστε πιο εστιασμένοι, συμπληρώματα για το υπερβολικό άγχος και την κούραση, καθώς και ορισμένα αμινοξέα. Οι πελάτες μου είναι πολλές φορές σε θέση να αποφύγουν τη λήψη ψυχιατρικών φαρμάκων και όπου αυτό είναι πολύ αναγκαίο, η δόση παραμένει όσο το δυνατόν χαμηλότερη.

Νους υγιής εν σώματι υγιή!

Μπορεί να είναι και οι ορμόνες σου: Το παραδοσιακό μοντέλο ψυχοθεραπείας χωρίζει το μυαλό σας από το σώμα σας, σαν να μην έχει τίποτα να κάνει το ένα με το άλλο. Ωστόσο, σύγχρονες ιατρικές μελέτες των τελευταίων τριών δεκαετιών συνεχίζουν να αποδεικνύουν το αντίθετο. Έχοντας υπ' όψη ένα φάσμα ιατρικών θεμάτων που μπορούν να προκαλέσουν δευτερογενή προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως άγχος και κατάθλιψη, θα κάνουμε μια λεπτομερή ανασκόπηση του ιατρικού ιστορικού σας και οποιαδήποτε σωματικά συμπτώματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης σας. Η ψυχική υγεία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την σωματική υγεία μας και ποτέ δεν πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε ψυχοθεραπεία σε άτομα που έχουν προβλήματα υγείας που επηρεάζουν την ψυχική υγεία τους.

Ιατρικές συνεργασίες στην ψυχοθεραπεία μου.

Μέθοδοι ψυχοθεραπείας με την Ευγενία Κυρέζη

Μια κρυφή αιτία για την ψυχική οδύνη που βλέπω αρκετά συχνά είναι υποθυρεοειδισμός. Έντονα υποδιαγνωσμένη λόγω της ανακρίβειας των τυποποιημένων εξετάσεων αίματος, ο υποθυρεοειδισμός είναι υπεύθυνος για αμέτρητες περιπτώσεις διαταραχής πανικού, κατάθλιψης, διπολικής διαταραχής και μια μυριάδα άλλων ψυχολογικών συμπτωμάτων. Κατάλληλη θεραπεία με θυροξίνη έχει επιταχύνει σε μεγάλο βαθμό αποκατάστασης ένα μεγάλο αριθμό πελατών μου όλα αυτά τα χρόνια, με θαυματουργές επιδράσεις. Άλλες ορμόνες όπως η κορτιζόλη και η τεστοστερόνη (για άνδρες και γυναίκες) έχουν άμεση σχέση με τη συναισθηματική ευημερία σας, σε μεγάλο βαθμό. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορώ να συνεργαστώ με τον γιατρό σας ή να δουλέψουμε μαζί με τους γιατρούς που συνεργάζομαι που θα αξιολογεί και να θεραπεύει τυχόν ορμονικές ανισορροπίες που επηρεάζουν τον τρόπο της συνολικής υγείας σας.

Σύνδεση ψυχολόγου με τον πελάτη.

Η ανθρώπινη επαφή: Να βρίσκομαι μαζί με τους πελάτες μου: Ίσως η πιο αναζωγονητική διαφορά όσο αναφορά την προσέγγιση μου είναι ότι εγώ δεν φοβάμαι να δείξω στους πελάτες μου το αληθινό μου πρόσωπο. Οι ψυχολόγοι σε γενικές γραμμές εκπαιδεύονται για να είναι "ουδέτεροι" - που σημαίνει ότι αποκαλύπτουν πολύ λίγα για τον εαυτό τους στους ασθενείς τους. Αυτό προέρχεται από τη Φροϋδική παράδοση όπου ο ψυχαναλυτής είναι ένας αμέτοχος / ξεχωριστός επιστημονικός παρατηρητής κατά τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, αυτό καθιστά πολύ δύσκολο για τους περισσότερους ανθρώπους να συνδεθούν με έναν ψυχολόγο (ή οποιοδήποτε θεραπευτή). Πιστεύω ότι η θεραπεία μπορεί να προέλθει μόνο από μια γνήσια ανθρώπινη σχέση μεταξύ του πελάτη και του ψυχολόγου. Το να αισθάνονται έναν πραγματικά προσωπικό δεσμό με έναν θεραπευτή, ο οποίος τους καθοδηγεί και τους εμπνέει όταν έρχονται αντιμέτωποι με ψυχικά προβλήματα, είναι αυτό που αναζητούν οι άνθρωποι πάνω απ 'όλα.

Από την πρώτη κιόλας συνεδρία μας, θα δείτε τον πραγματικό μου εαυτό που να κατευθύνεται προς τον ειδικό μου σκοπό να σας βοηθήσω. Είμαι πολύ δυναμική και αισθηματική, δεν είμαι κάποιος επιστήμονας που διεξάγει κάποια ερευνητική μελέτη. Δεν προσπαθώ να κρύψω τη θλίψη μου, όταν οι άνθρωποι μου λένε τον πόνο τους, και μου αρέσει να γελάω μαζί με τους πελάτες μου, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή! Είναι σιγουρο ότι και εγώ στο τέλος θα πλημμυρίσω με χαρά όταν εσείς και εγώ θα γιορτάζουμε τις επιτυχίες σας.

Σεβασμός στη πίστη του καθενός

Νους και πνεύμα: Τέλος, δεν φοβάμαι να επικεντρωθώ στα πνευματικά ζητήματα των ανθρώπων κατά την συμβουλευτική ή την ψυχοθεραπεία, καθώς αυτά είναι συχνά ζωτικής σημασίας για τη θεραπεία και την οικοδόμηση μιας ζωής υψηλής ποιότητας. Για άλλη μια φορά, η προσέγγιση αυτή διαφέρει ριζικά από τη συνήθη την ψυχολογικής πρακτικής. Επειδή η ίδια η ψυχανάλυση θεωρείται ως επιστήμη, σε μια εποχή που η επιστήμη ήταν σε άμεση αντίθεση με την οργανωμένη θρησκεία, είχε σαν αρχή της ότι η πνευματικότητα ήταν πρωτόγονη και νευρωτική παρά ουσιαστικό στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης. Όταν ήμουν ακόμα στο μεταπτυχιακό μου πρόγραμμα, διδάχθηκα από κάποιον καθηγητή ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να χρησιμοποιήσω τη λέξη "Θεός" με έναν πελάτη ή ακόμη και τη λέξη "αγάπη", για εκείνο το θέμα! Η ανθρώπινη φύση είναι στενά δεμένη με το πνεύμα της και φυσικά πιστεύω πως δεν μπορείς να αναλύσεις και να βελτιώσεις τον ψυχικό κόσμο ενός ανθρώπου αν την ίδια στιγμή δεν κοιτάξεις και το πνεύμα και τα πιστεύω του.

Πνευματικότητα και ψυχοθεραπεία.

Η προσέγγιση μου στην ψυχοθεραπεία

Μέσα από την προσωπική μου αναζήτηση για το νόημα της ζωής, καθώς και την παρατήρηση που έκανα σε πολλούς άλλους, ήρθα να συνειδητοποιήσω την αξία της πνευματικότητας. Όταν ένας πελάτης φτάσει στο σημείο να αισθάνεται καλά και αρκετά ισχυρός για να δούμε το νόημα της ζωής του, δηλαδή όταν πραγματικά αρχίσουν τα ευχάριστα! Είναι τότε που αρχίζει να συνδέεται με κάποια αίσθηση υψηλότερου σκοπού και δύναμη πέρα ​​από τα εγκόσμια προβλήματα της καθημερινής ζωής; Από εκεί είναι όπου η ειρήνη και η χαρά πραγματικά προέρχονται, και είναι αποστολή μου να βοηθήσω τους πελάτες μου να φτάσουν εκεί και αν έχουν την επιθυμία να εξερευνήσουμε μαζί αυτή την πολύπλευρη πλευρά του ανθρώπου. Η συμβουλευτική ξεκινά πάντα με την επιθυμία να αισθανθείτε καλύτερα, αλλά μπορεί να σας οδηγήσει σε ένα επίπεδο ολοκλήρωσης, ειρήνης, και σύνδεσης που δεν είχατε φανταστεί ποτέ.

Προσέγγιση μετά από εμπειρία.

Προσπαθώ σε κάθε βήμα της ψυχοθεραπείας μας αλλά και της συμβουλευτικής να διαφοροποιώ την προσέγγισή μου από την συνήθη πρακτική της ψυχοθεραπείας που όλοι έχουμε διδαχθεί. Έχω χρησιμοποιήσει τις σπουδές μου σαν βάση αλλά σύμφωνα με τις διάφορες εμπειρίες που είχα μέσα στα 25 χρόνια της πρακτικής μου έχω διαφοροποιήσει κατά πολύ την προσέγγισή μου. Έχω βρει τα παραπάνω σημεία συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας να παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη θεραπεία και ολοκλήρωση του ατόμου για ένα βελτιωμένο σύστημα πεποιθήσεων που δημιουργεί πιο ευτυχισμένες σκέψεις και συναισθήματα με αποτέλεσμα μια πιο ευτυχισμένη ζωή και ένα καλύτερο εγώ.

Ελάτε σε επαφή μαζί μου και διαπιστώστε ότι η προσέγγισή μου θα δώσει λύσεις στα προβλήματά σας και θα βελτιώσει πραγματικά την ζωή σας.

Επικοινωνία

Τηλ: 2310 771 292

Κιν: 6977-931-287

ή

Γράψτε μου...

Τι γράψανε για μένα...

Ώρες Γραφείου

Δευτέρα - Παρασκευή

09:00 πμ - 09:00 μμ

Σάββατο

09:00 πμ - 02:00 μμ

Τηλέφωνα:

Τηλ: 2310 771 292

Κιν: 6977-931-287

Διεύθυνση:

Τριών Ιεραρχών 16

56224, Θεσσαλονίκη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Κάθε άτομο που βρίσκεται σε συνεδρίες με κάποιο επαγγελματία ψυχικής υγείας θα πρέπει να είναι ενήλικας, να έχει δηλαδή συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Στην περίπτωση που κάποιο παιδί ή κάποιος έφηβος θα ήθελε να ξεκινήσει συνεδρίες μαζί μου θα πρέπει ο γονέας ή κηδεμόνας του να παραχωρήσει υπεύθυνη δήλωση δηλώνοντας ότι είναι ενήμερος και επιτρέπει στον ανήλικο γιο ή κόρη του να βρίσκεται σε συνεδρίες με ψυχολόγο είτε αυτές οι συνεδρίες γίνονται στο γραφείο μου είτε είναι συνεδρίες online.

Κλείστε ραντεβού με την Ψυχολόγο Online
Κλείστε ραντεβού με την Ψυχολόγο Online