Η κατάθλιψη και η θεραπεία τηςΚαταπολέμηση κατάθλιψης

Η κατάθλιψη είναι μια σχετικά νέα ψυχική διαταραχή του σύγχρονου κόσμου μας και έχει σχετικά μεγάλη συχνότητα. Έιναι γεγονός ότι ένας στους πέντε ανθρώπους έχει περάσει κάποια στιγμή στην ζωή του από το στάδιο της κατάθλιψης!

Πόσο επηρεάζει η κατάθλιψη την ψυχολογία μας;

Αν διαβάζετε αυτό, ίσως γνωρίζετε ήδη τον καταστροφικό αντίκτυπο της κατάθλιψης. Μπορεί να αισθάνεστε λυπημένος ή να τα έχετε "βάψει μαύρα" για μικρό ή μεγάλο διάστημα, ή ακόμα χειρότερα, να βιώνετε ένα είδος συναισθηματικού μουδιάσματος, όπου τίποτα απ' αυτά που σας ενδιέφεραν στο παρελθόν δεν φαίνεται να σημαίνει κάτι για σας πια. Εάν η κατάθλιψη αφεθεί χωρίς θεραπεία, η κλινική κατάθλιψη μπορεί να επιδεινωθεί και να βλάψει κάθε πτυχή της ζωής σας. Είναι πολύ συνηθισμένο να αισθάνεστε ντροπή για τα καταθλιπτικά αισθήματα που έχετε, αλλά μελέτες δείχνουν ότι οι επιδράσεις της κατάθλιψης αφορούν τουλάχιστον έναν στους πέντε ανθρώπους σε κάποια στιγμή στη ζωή τους οπότε σίγουρα δεν είσαστε μοναδικός που έχει κατάθλιψη.

Θεραπεία κατάθλιψης μέσω γνωστικής συμπεριφορικής

Μία από τις υπηρεσίες που προσφέρω ατομικά είναι προσαρμοσμένη θεραπεία πάνω στη κατάθλιψη και είναι βασισμένη στην γνωσιακή - συμπεριφορική, μαζί με την πραγματική συναισθηματική υποστήριξη που χρειάζεστε τώρα περισσότερο από ποτέ. Είναι ακριβώς αυτό το είδος της παροχής συμβουλευτικής η οποία έχει αποδειχθεί από έρευνες να είναι η πιο αποτελεσματική για τη θεραπεία και την πρόληψη μελλοντικών επεισοδίων κλινικής κατάθλιψης

Το πρωτόκολλο θεραπείας που ακολουθώ είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικό επειδή αρχίζει με τον εντοπισμό των συνήθως δυσπροσαρμοστικών και αρνητικών σκέψεων που είναι και το κύριο χαρακτηριστικό της κατάθλιψης. Στη συνέχεια σας βοηθώ να κάνετε κτήμα σας το είδος αυτών των θετικών σκέψεων που πραγματικά θα σας βοηθήσουν, θα σας εξυπηρετήσουν και θα σας εμπνεύσουν να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε συχνά την παράλογη σκέψη, "Ο σύζυγός μου δεν με σέβεται... Ποτέ δεν το έχει κάνει, γιατί δεν έχω μια πραγματική καριέρα και είμαι μια κακή νοικοκυρά". Από μια πιο ορθολογική άποψη θα μπορούσατε να σκεφτείτε : "Ο σύζυγός μου σέβεται πολλά πράγματα για μένα, ακόμη κι αν δεν έχω μια αξιόλογη καριέρα όπως αυτός. Θαυμάζει ταυτόχρονα το ότι είμαι μια καταπληκτική μητέρα, ακόμη και αν το νοικοκυριό μου στο σπίτι δεν είναι και το καλύτερο τελευταία." Τέλος, η πιο εμπνευσμένη και ισχυρή σκέψη θα ήταν: "Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου είναι να νιώθω καλά και αυτό σημαίνει σεβασμό και αγάπη προς τον εαυτό μου! Όταν το καταφέρω αυτό, θα έχω κερδίσει φυσικά τον σεβασμό των ανθρώπων γύρω μου, και αυτό περιλαμβάνει και το σεβασμό από το σύζυγό μου." Μπορείτε να δείτε λοιπόν ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι να ομολογίσεις και να δεις το ίδιο πράγμα. Η επιτυχία μας θα είναι να σας κερδίσουν οι θετικές σκέψεις, μια θετική άποψη για τα πράγματα γύρω σας πράγμα που θα φέρει και μια θετική αύρα πάνω σας την οποία θα εκπέμπετε και στους γύρω σας! Είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε από την αρχή των συνεδριών μας καλύτερα και μαλιστα θα μπορείτε μόνοι σας να προχωρήσετε γρήγορα μπροστά για να ζήσετε τη ζωή σας καλύτερα από ποτέ ως αποτέλεσμα του προγράμματος παροχής συμβουλών μου που είναι επικεντρωμένο στη ψυχική σας ανάπτυξη.

Ποια είναι τα συμπτώματα της κατάθλιψης;

Η κατάθλιψη μπορεί να προκληθεί από τις συνθήκες της ζωής, όπως μια σημαντική απώλεια, ένα διαζύγιο ή κάποια οικονομική πίεση, τον τοκετό και την εμμηνόπαυση, τις ορμονικές αλλαγές, και μια σειρά από άλλους παράγοντες που μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμη και την γεννετική προδιάθεση! Όπως ίσως γνωρίζετε τα συμπτώματα της κατάθλιψης συχνά περιλαμβάνουν:

  • Θυμός ή ευερέθιστη διάθεση.
  • Απώλεια ενδιαφέροντος ή ευχαρίστησης σε παλαιότερες ευχάριστες δραστηριότητες.
  • Αλλαγές στην όρεξη ή το βάρος.
  • Δυσκολία στον ύπνο.
  • Διέγερση ή ανησυχία.
  • Εξάντληση ή απώλεια ενέργειας.
  • Αισθήματα αναξιότητας ή αδικαιολόγητες ενοχές
  • Δυσκολίες στη συγκέντρωση και την εστίαση.
  • Σκέψεις θανάτου ή αυτοκτονίας.

Η κατάθλιψη είναι μια κοινή ψυχική διαταραχή που μπορεί να φέρει ακόμη και οδυνυρά αποτελέσματα αν δεν την ελέγξουμε εγκαίρως. Δεν είστε ο μόνος που ίσως έχετε κατάθλιψη. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού παγκοσμίως πάσχει από κατάθλιψη. Δεν είστε όμως μόνος σας στην καταπολέμησή της. Είμαι πάντα εδώ για εσάς και μπορώ να σας βοηθήσω, να σας εμπνεύσω και να σας δείξω τον δρόμο για να βάλετε πίσω αυτό το πρόβλημα ανοίγοντας τα φτερά σας για την ευεξία!

Επικοινωνήστε και κλείστε ένα ραντεβού μαζί μου. Αδράξτε την ευκαιρία που σας προσφέρεται για να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη μια για πάντα! 

Επικοινωνία

Τηλ: 2310 771 292

Κιν: 6977-931-287

ή

Γράψτε μου...

Τι γράψανε για μένα...

Ώρες Γραφείου

Δευτέρα - Παρασκευή

09:00 πμ - 09:00 μμ

Σάββατο

09:00 πμ - 02:00 μμ

Τηλέφωνα:

Τηλ: 2310 771 292

Κιν: 6977-931-287

Διεύθυνση:

Τριών Ιεραρχών 16

56224, Θεσσαλονίκη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Κάθε άτομο που βρίσκεται σε συνεδρίες με κάποιο επαγγελματία ψυχικής υγείας θα πρέπει να είναι ενήλικας, να έχει δηλαδή συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Στην περίπτωση που κάποιο παιδί ή κάποιος έφηβος θα ήθελε να ξεκινήσει συνεδρίες μαζί μου θα πρέπει ο γονέας ή κηδεμόνας του να παραχωρήσει υπεύθυνη δήλωση δηλώνοντας ότι είναι ενήμερος και επιτρέπει στον ανήλικο γιο ή κόρη του να βρίσκεται σε συνεδρίες με ψυχολόγο είτε αυτές οι συνεδρίες γίνονται στο γραφείο μου είτε είναι συνεδρίες online.

Κλείστε ραντεβού με την Ψυχολόγο Online
Κλείστε ραντεβού με την Ψυχολόγο Online